bir gün bir gün bir çocuk

babası dükkanı emanet ettikten sonra internet kafeye kaçan çocuk yediği tokat sonucu boynunu bağlayıp kendisini zeytin ağacına astı, kendisi gibi küçük zeytin ağacı demeyeceğim. "baba" diye bağırdı, babası bahçeye çıkınca altındaki iskemleyi itti. babasının ilk işi iki sağlam tokat asılmaktı, sağlı sollu. sonra ipten kurtardı onu, sonra biraz tokat daha.

şimdi o çocuk "iyi ki yapmış babam" öyle diyor, "bak otuz yaşındaki cem'e, o bile benim yaptığım ortamı yapamıyor." bak önümde yetmişlik cinim açık, o bi bira için dileniyor, ben üç büfeye girerim, kuruş para vermeden üç justerini brooksla çıkarım. konuyu neden cem'e getirdi bilmiyorum ama galiba abisiyle cem'in bi husumeti vardı, neyse.

"ben buranın gençlik kolları reisiyim ama iş yok bizim gençlerde, bak kadınlar kolu bile kuruldu. kozçeşme'ye bak, orda bile ocak açtılar." of, bundan sonrasını pek hatırlamıyorum, elinde bi şişe altınkupa olan çocuk da eve geldi, okulu bırakıcakmış, ben biraz ayıp ettim ama müzikçalar taktım kulağıma.

4 yorum:

  1. Geçen gece sanayiden istasyona kadar yürüdüm. Yaklaşık 5 km. falan. Karşılaştığım insan sayısı üç. Çok esrarengiz ve sarı bir hal almıştı eskişehir. İlk defa böyle durgun acayip gördüm bu şehri. Orospular kavga etti çok iyiydi. Ama gecenin olayı, ülkü ocağının önünden geçerken gördüğüm, 17 yaşlarında takım elbiseli kravatsız iki çocuğun yine takım elbiseli kravatsız iki yaşlı adamın önünde sorguya çekilişiydi. Bence artık bu milliyetçiliğin delikanlılığa ön koşul oluşturması durumunu popüler kültür ögesi olmaktan çıkarmanın yollarını bulmalıyız. Biz değil tabi ki, ülkemizde her türlü aşırı gruba tahammül edemeyen devletçi kanunlarımız yapmalı. Anayasal vatandaşlık yeniden gündeme gelmeli. Belki o zaman insanlar arasındaki dinsel, dilsel, ırksal ve kültürel farklılıkların kapatılmaya çalışılarak ortak bir ulusal kültürün dayatılması insanları yaralamaktan çıkacak ve anayasal vatandaşlık olgusu herkesin sosyal gerçeklerinin kabullenildiği bir birleşim noktası oluşturacaktır. Kimse kusura bakmasın ki dünyadaki en yüce kültür türk kültürü değildir. Bugün anayasamızda hala, Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür gibi bir ifade bulunmaktadır. Bir ırk adı üst kimlik olmaya devam ettikçe altında ezilen değerlerin olmadığını savunmak sadece çocukluğunda dayak yediği için ağır abi olan gençlerin çoğalmasına ve milliyetçilik adı altında her türlü alavere dalaverenin yapıldığı ülkü ocakları gibi sığınakları çoğaltacak, toplumu zehirlemekten başka bir şey ele geçmeyecektir. Of çok resmi oldu arkadaş, neyse kusuruna bakma artık içindekine bak.

    YanıtlaSil
  2. vayyy isorak! :p

    YanıtlaSil

buraya bakarlar