the shining

yapan adam kubrick, oynayan jack nicholson, yazan stephen king. tabi stephen king kubrick kitabımı tam anlyamadı diye lagaluga yapmış sonra ama BSG yi hakediyor. bu adam ne istiyosa rahatlıkla veriyo, filmin türü gerilim, üç tekerlekli bisiklet süren çocukla germeyi başardı, daha ne olsun?



müzikler alışılmış kubrick müzikleri, a clockwork orange, 2001 i izleyenler yabancılık çekmeyeceklerdir, full metal jacket ın müzikleri böyle değildi.

filmde bi kadın var, delirtti beni arkadaş, film olmuş artık, koşması, mimikleri, az kalsın baltayı alıp ekranı parçalıcaktım o kadar, kendinize eziyet etmek istiyosanız izleyin filmi, gerçekten geriyo. (ehe başrol kadınından nasıl bahsettim ama :) )


diyalog / replik falan


"All work and no play makes Jack a dull boy." cümlesi film için on milyonlarca kez daktilo edilmiş kubrick in asistanı tarafından.




*wendy i'm home


* how's my credit, lloyd?
- your credit's fine, mr torrance..


borcum ne kadar lloyd?
senin paran burada geçmez bay torrance.


*women.. can't do with 'em, can't do without 'em...
- words of wisdom, lloyd my man, words of wisdom..


kadınlar, ne onlarla ne onlarsız.
bilgeliğin sözleri, lloyd adamım, bilgeliğin sözleri.


redrum = murder

6 yorum:

  1. Kendini iyice filme sarmışsın genç :)

    YanıtlaSil
  2. e tatilde böyle yapar küçük kasaba insanı :)

    YanıtlaSil
  3. ben başroldeki kadını çok sevmiştim.çünkü her filmin başrolü gibi güzel ve ihtişamlı değildi.çok güzel/yakışıklı karakterlerin filmlerini ne kadar seversem seveyim benimsemiyorum hiç.hiç gerçekçi değiller lan!bu yorumu kaç zamandır içimde taşıyordum yazacak bir yer buldum rahatladım oh.

    YanıtlaSil
  4. o konuda benim de hoşuma gitti, kubrick in seçimi, hizmetçiler bile muhteşem oluyo genelde filmlerde, burda seçim iyiydi çok fakat kadının rolü geriyo insanı.

    YanıtlaSil
  5. o gözlerle komedi filmi çekseler de gerilir insan.

    YanıtlaSil
  6. en iyisi yürüyüşü <3 adsız seni tanıyor muyum?

    YanıtlaSil

buraya bakarlar