neden soyumuzu devam ettiririz?

hep aklımda olan düşünce var:
tüm insanlar anlaşsın, kimse çocuk yapmasın, en geç 100 sene sonra insanoğlu silinsin dünya üzerinden, kıyamet gelmeden insanlar kendi kıyametini getirsin, şehirleri hayvanlar istila etsin, gökdelen tepelerinde maymunlar gezsin falan. ütopik bişi bu, farkındayım, herkes uysa yine bi yavşak kabile falan karşı çıkar, ortalıı onlar kaplar kesin, bi de masonlardan şüphelenirim ben.



sanırım kimse mutlu değil bu dünyadan, en azından gelmesem daha iyi olurdu diyodur, peki biz sadece ev içinde çocuk kahkası olsun, yaşlanınca bize baksın diye mi çocuk yapıyoruz? herhangi bi inanışta var mı, çocuk yapmazsanız cehennemde yanarsınız, hades sizi almaz, kayıkçı size nanik yapar falan? niye çocuk yapılır cevap lütfen.

21 yorum:

  1. baba olunca anlarsın.

    YanıtlaSil
  2. baba olunca tadıcaım zevkler mi? sadece kendim için pasta yapar gibi çocuk mu yapıcam?

    YanıtlaSil
  3. içgüdüsel bişey. Hayvanlar gibi insanlarda da türünü devam ettirme içgüdülerle alakalıdır. Inanç konusunda da çocuk yapmamak sakıncalı olmayabilir ama insanlar böyle bi anlaşma yapsa "hadi beyler kendi kıyametimizi kendimiz koparıyoz. This is party time" falan dese birileri kızabilir. Benim yorumlamam bu kadar hadi hayırlı işler.

    YanıtlaSil
  4. içgüdülerle yaşıyoz zati, eş seçerken de akıldan ilk geçen "benim çocuğuma iyi bakabilir mi?" tarzı şeylermiş.

    YanıtlaSil
  5. ulan şu dünyada bu kadar varoluşun temel mantığına ters sosyal sınıflar varken bunu devam ettirme çabası ne? "baba olunca" ne demek ya, maslow piramidi yapmış ama bazıları lafı eninde sonunda freuda dayamış lan. dünya ekonomisinin zengin-fakir dağılımdaki yüzdesini bilenler bu aptal dünyaya kendi ellerinle çocuk getirmenin ne kadar saçma olduğunu biliyolar. gerçi ellerinle değil başka tarafınla getiriyosun. zaten sorun bu . mesela ellerle çocuk yapmak mümkün olsaydı da bel aşşağısı yine yerinde dursaydı otomatik olarak panda nesline dönerdik.

    YanıtlaSil
  6. çocuk yaparak yoksul % sini arttırcan işte.

    YanıtlaSil
  7. "içgüdülerle yaşıyoz zati, eş seçerken de akıldan ilk geçen "benim çocuğuma iyi bakabilir mi?" tarzı şeylermiş." Rp: Ulan bu arabayı alsak çizerler mi bizim sokakta? İçgüdü değil emek, o çocuğa yaptığın yatırım boşa mı gitsin, çalış dur öküz gibi sonra dangalağın biri gelsin mal gibi bi çocuk çıksın ortaya.

    YanıtlaSil
  8. sonra saçma düzenlenmiş bi yolda kaza yapsın.

    YanıtlaSil
  9. üremek ölümsüzlüğü yakalamaktır
    genlerin kuşaktan kuşağa aktarılır, 1000 yıl sonra soyundan birisi aynı senin gibi düşünürken dudaklarını büzer, burnunu çeker
    (soyundan birisi üremekten vaz geçmediği sürece)

    YanıtlaSil
  10. cocuk yapmak artik bi kalip olmus.. sen yapmazsan zaten mahalle baskisiyla yaptiriyolar..annede babada nedense bi dede nine olma istegi var.. hele bayanlar yok mu iki tane patik bi tulum goster fabrika gibi cocuk cikarmaya baslar.. bi de isin erkege bakan yonu var adam cocuk yapmiyosa mahallede kus otmuyo muhabbetleri doner..adamin da cikip gostericek hali yokya cocuk yaparak ispatlicak

    YanıtlaSil
  11. iyide bunlar neden çocuk yapılırın cevabı olmamış sanki. herkes der çocuk yetiştirmek zor böle bi dünyaya çocuk mu getirilir diye. ama sizde biliyosunuz ki bi kültürümüz var sizi bilmem ama bizim burda evleneli 6 ay olduysa ve hala gelin hamile değilse annesi, kaynanası hemen telaşa düşerler bişey mi var,doktora mı götürsek falan filan diye. onlarda ne yapsındır hem çevrenin baskısından kurtulmak için hem de hormonların bi anlık gazıyla çocuk yaparlar. tabi bencesi bu. doğrusu nedir bilemem.

    YanıtlaSil
  12. @ssbb 1000 yıl sonra biri burnunu büzüştürsün diye mi?

    @baris öz sadece istek, sen de benim dediklerimi diyosun :)

    @hasbi biliyosun ki geleneklerimizde artık saçma hale gelen bi çok şey var, hormanları engelliyosun da anne baba dırdırı :)

    YanıtlaSil
  13. Çocukları anne-baba'ya fazla bağlıyosun kafanda. Onlar sadece dünyaya gelmek için seni kullanıyor, ben de bizimkileri kullandım, aslında ruhlar dünyaya geliyor, anne-baba da biz getirdik sanıyor. Sen yap büyüt, büyüyünce kendi hayatını yaşasın, rahat bırak çocuğum çocuğum diye abartma:)

    YanıtlaSil
  14. ben yapmasam da başkası yapıcak aynı ruha bi beden ha?

    YanıtlaSil
  15. Aynen. Sebepsin sen, ruhlar dünyaya gelicek, bedene ihtiyaçları var. Karar verildiyse o gelicek diye, sen olmazsın başkası yapar bedeni. Ayrıca çocuğun sahibi olunmaz. Çocuk apayrı insan, apayrı ruh. Yap bi tane, büyüt, üstüne gelme sonra altını temizledin diye. İnsan o apayrı

    YanıtlaSil
  16. kimse çocuk yapmazsa gökten insan tohumu yağar, filizlenir sonra ruh gelir içine girer insanlar bu sefer harbiden topraktan çıkmış olur, cengiz aytmatovun da kitabına başka anlamlar yüklenir, bu sefer suç toprağın olur, dinamit koyup dünya patlatılır, hep bi son var.

    YanıtlaSil
  17. e gasilhane, bıraksak da başkassı yapsa da çocuktan küfür yiyen biz olmasak bari?

    isorak kıyamet gelse de kopsak.

    YanıtlaSil
  18. sanki yorumlar sapmış biraz. sorun burda kepazenin çocuk yapması mı yoksa genelin mi? sen yapmasan başkası yapardan bu anlaşılıyo

    YanıtlaSil
  19. bence aile olmak icin yapiyolar.. yoksa hicbir cift onlarca sene birbirlerini severek yasayamazki.. cocuk yapilmasaydi dunyanin civisi cikardi.. yani cocuk bi halat gibi birbirinden bi sure sonra kopucak iki kisiyi bagliyo.. kepazeyim!! mizikadan bi parca cikarinca mutlu oluyosun ya.. boyle eli kolu oynayan surekli buyuyen bisey uretince de mutlu olunuyodur herhalde...ce0sasdfdulf ne bilim ya oyle bisii

    YanıtlaSil
  20. Ne meraklıymışınız ya asdfghjkşlkj

    YanıtlaSil
  21. Bazen beni ii ki de yapmışlar diyorum bazen de bok vardı amk dıyorum,alnımızda ne yazılıosa o ahmed gurrcalama! :)
    O diilde,jumanjiyi gorunce huzunlendım,cocuklugumun fılmı.

    YanıtlaSil

buraya bakarlar