metal müzik şeytan icadıdır

mezhebime göre müzik dinlemek harammış, yani din adamlarının doktrinleri bu yönde. mezhebimi ben seçmemiştim zaten, sen busun demişlerdi, dert yok. haramsa da hesaplaşılır daha sonra. tabi saçma denmez, ama saçma. kabullenmek mi ne gerekiyormuş. yo burada dini sorgulamayacağım.


müzikle ilgili bi rivayet, "siz cenneteki musikileri duysanız, dünyadakiler sadece gürültü kalır." tarzında bi şey var. kim söylemiştir, hadis midir bilmiyorum. 


şeytan cenneti görmüş, olaylara hakim. kesin müzik de biliyordur. ve beste yapan, aynı zamanda bu fikri aklıma sokan arkadaşıma sorduğumda müziğin yazı yazmak gibi düşünerek olmadığını, birden çıktığını söylüyor. şeytan fısıldıyo olabilirmiş. 



fısıldıyosa eğer şeytan o kadar da kötü birisi değildir. iyi şeyler de yaptığı oluyor demektir. fısıldamaya devam etsin fakat bazılarını dışlamalı, şeytan beni okuyorsan bu dediklerimi dikkate al, onlara fısıldamaktan vazgeç, seni yanlış anlayanlar var.


tombik, şeytanı nasıl da yeniyodu ama?

5 yorum:

  1. müzik dinlemek derken türlü müzik kastedilmiş olamaz sanırım dimi? erkek için bayan sesi dinlemenin caiznt olduğunu mantıkla da açıklayabiliyorlar, sanırım onun dışında ney ile yapılan müzikle bateriyle yapılan müzik arasında fark olmasa gerek. Ha sözleri uygunsuz ise dikkat etmek gerekir. En azından kendisine alim diyen birçok insanın yaptığı haraketleri teamül gereği yada sevdiği için öyle yaptıgını ve bunun dinsel bir zorunluluk olmaması gerektiğini hatırlatmak isterim. Ayrıca din teamüllere uy da demez. Dine göre nasıl alkölün hafifi ağırı olmuyorsa, zannımca iyi kabul edilebilen bir müzik varsa müzik haramdır,caiznttır diyemeyiz. (Şahsi görüşlerimdir.)

    YanıtlaSil
  2. her tür, sadece tefle yapılan da mı problem yokmuş, öyle yaparsan mı cennete gidermişsin ne. tefle tık tıkı tık tıkı ne dinlenecekse. caiznt demeseydin güzeldi bak. mezhepler teamülden öte gidiyor dini şekillendirmede. araştırmadım, üşeniyorum. hadis var diyen de var. ayet yok, onu biliyorum.

    YanıtlaSil
  3. İyice fantastik edebiyata sardın he.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm mitlerin kaynağı semavi dinlerken ben çaresiz başıma ne yapabilirim?

      Sil
  4. Şeytan cennet cehennem. 1000 yıl sonra Seçkin'e tapıcaz.

    YanıtlaSil

buraya bakarlar