analizsiz, çıkarımsız ve de tespitsiz yazı, bir gün bir gün gibi

kara marsık gibi oldum, öğlene kadar uyumam yetmiyomuş gibi bir de kuma yatıp zıbarıyorum.sonra bugün 'vilayete' gittim hem lisanslı bir balıkçı oldum hem de teknosa ile bir yılı aşkın zamandır süren savaşımı kazanarak 179 liralık çekimi aldım.


on gündür rüzgar var buralarda, havanın kalmasını bekleyen başka kasabalı balıkçılar da bizim limana yanaştı. iki tanesiyle kaymak hüseyin abim sayesinde tanıştım ki o benim işverenimdir. bu arada orhan ile alper bizdeydi ki siz onları tanımazsınız, alper sadece balıkçılarla tanıştığımız gece bizleydi, sonra istanbul'a döndü. orhanla 21.45 maçlarını izledikten sonra gırgırlara gittik, hiç deterjan, sabun yüzü görmeyen çay bardaklarından çay içtik, deniz kaptan ve yahya abi ile
muhabbet ettik ki halikarnas balıkçısı veya zeyyat selimoğluna rakip olacak kadar şey öğrendim onlardan, ailemde gemici çok ama balıkçılık daha başka. deniz kaptanı görebilirsiniz, maç
yaptıktan sonra gazoz alıp yanlarına gittiğimiz de oldu.




hala bağa gidiyorum, yapraklar sarardı artık. pazar staj başlıcak, adı staj, bi halt yapmıcam. üzümlere kadar bağa tekrar uğramam sanırım, karamel'e de bakın, yılan görürse ne yapacağını merak ediyorum.






köy hayrı denen bir şey var, biga'da yapıldığını biliyorum. sanırım nisan ayında başlıyolar, herkes bi şeyler katıyor, malzemeleri de yine hayırı yapan köyün insanları pişiriyor. keşkek, pilav ve hatta örtülce gibi zengin bi köyse hayır sahibi kavurma dağıtılıyor. bu da bizim tepe mahallesi hayırı, daha başlamadan önce. o gece çok mevlüt bol ilahi dinledik çünkü evimiz hemen oralarda. keşkek güzeldi, aşureyi iki gün falan yedim.




sonu gasilhane tarzı yapayım, buranın kedileri şirret koca köpeği sindirdi kabarınca.



5 yorum:

  1. O hayır denen olaya Seçkin de gitti, ne güzel bi olay, hayatımda komşudan en fazla helva geldi amk.

    Soldaki çocuk iyiymiş, renkler başarılı- formadan bahsetmiyom- sağdaki arkadaşın ise maalesef. Ona DD veriyorum o da iç güzellikten.

    Karamel çok tatlı lan yalnız oy.

    Kediyi kurtarsaydın ya gasilhane tarzı diyosun lan utanmadan. Ben olsam o kediye yaklaşam köpüğü önce kovalardım. Ama fotoğrafı göremezdim o zaman. Tamam amk.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlar çok iyi. renklerim başarılı evet, çingene oldum. Karamel tam 1 göbek sevdirici ve orada kediyi değil köpeği kurtarmam gerekiyordu. Karamel de pındıktan tırmık yemekten salak olcak zati yakında.

    YanıtlaSil
  3. Hah skeyim başarılı değilsin o zaman!
    Tam 1 göbek sevdiriciyse daha iyiymiş:)))
    Pındık derken..

    YanıtlaSil
  4. Töbeler olsun..

    YanıtlaSil

buraya bakarlar