vallahi bu sefer elden gitti galiba


29 Ekim geçiti, hipodromda olan iptal edildi, resepsiyon da öyle. aile içinde sade bi törenle kutlanılacak cumhuriyetimizin varlığı. bana göre iptal edilmesinin sebebi van'da olan deprem değil, daha çok tören alanının güvenliğinin sağlanamaması endişesi.  ha depremse gerçekten saçma bi neden olur, sonuçta yürüyüşlerde zil takıp oynanmıyor. aslında oynanıyor, geçen sene seğmenler çıkmıştı, başka senelerde görmedim de.

kaygılı kemalistler ve azılı vatanseverler çok rahatsız oldu geçit olmayacak diye ama ezelden saçma bi kutlama şekliydi sanki bizimkisi. cumhurbaşkanı tören birliğini selamlıyor, asker usulü, önünden hazır kıta geçiliyor tek tek, her sene aynı kalıpta konuşmalar oluyor falan. atlar sıçıyo o alana, sanırım siz farketmiyorsunuz ama çok pis kokuyor orası. yarış atları değil, o eski kıyak arabanın eskortu olan atlar. he asker şeklinde diyodum, demokrasi falan deniyor da tank geçiyor oradan yahu, harbiyeliler falan. bir de kızılay ile senede bir hatırlanan, yeni takımlar giydirilen ve sayısı gitgide azalan gaziler oluyor. nasıl demokrasi o öyle? ilk cumhurreisimizin asker kökenli olmasının etkileri var sanırım kutlama tarzımızda, kimse de bu nedir ya hu dememiş. ama asker milletiz, pardon. 


bu törenlerin hazırlığının en az iki ay önceden başladığından ve tonla insanın mesaisinin gasp edildiğinden bahsetmeye gerek duymuyorum.


bu profesyonel tören yürüyüşçüsü olduğum sekizinci sene, törenlerin vatana ve millete, özellikle birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde herhangi bir katkısı olduğunu görmedim. uçaklar hoş uçuyor, hatta provalarda gökyüzüne dev kalp bilem yaptılar da o ayrı.


ps: sakınlıkla akp yandaşı, oylayanı değilim.

9 yorum:

  1. Kaygılıyım, endişeliyim. Çok.

    YanıtlaSil
  2. Napsak ki? Kendi çapımızda bi tören mi yapsak? Ben timbal, davul, zurna ve hatta trampet ayarlayabilirim bando için. Güzel tören elbiselerim de var. Tek eksik bi başkan.

    YanıtlaSil
  3. En cok da, sogukta saatlerce dikilen liseli cocuklar sevinmistir iptal olmasina.

    YanıtlaSil
  4. Soğukta saatlerce dikilen bizim çocuklar da epey sevindi ama liseliler ve bizim çocuklar 3 kere genel prova yaptı bile.

    YanıtlaSil
  5. Ben de bandocu olurum o zaman. 3 yıl trampet, 2 yıl da sıranın en arkasında zil çaldım küçücük boyumla bir zamanlar.

    O değil de, o zaman kurban bayramı da iptal edilsin, yeterince şehit verdik diyenler var. Ne alakası var ki.

    ps: sakınlıkla akp yandaşı değilim.

    YanıtlaSil
  6. Kavurmalar iptal edilmesin.

    YanıtlaSil
  7. Ben major olayım hatta ben dışlanmış komutan olayım, oluyo ya hani protokolden dışlıyolar bunu, ezik gibi arkaya atıyolar sonra kriz çıkıyo, ben kriz çıkartayım bayramın dadı gelsin:)

    Kurban bayramı da iptal edilse aslında tüm bayramlar komple iptal edilse de huzur bulsak ya.

    YanıtlaSil
  8. ama seçkin getirsin kavurmaları sen nam nam nam ye de mi?

    YanıtlaSil

buraya bakarlar