3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 kaşık un, plastik bi kaşık var göstericem
1 kase taneli incir reçeli, 7-8 tane olsa yeter, gerisi sıvı kısmı
hoşunuza gidecek kadar ceviz ve tarçın
öncelikle 3 yumurtayla şekerini rengi beyazlaşana kadar mikserle karıştırdım, tahmini 4 dk.
ardından yağı, sütü, reçeli, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle kıvama gelene kadar karıştırdım. incirler arada böyle geliyodu;
bu sıralar fırını 180 e getirdim, tepsiyi yağladım, tarçını undan sonra eklemeyi unuttuğumdan burada ekledim, büyük cevizleri sırtları gözükecek şekilde üstüne koydum.
yoklayıp yeterince fırında kaldığını düşündüğümde de çıkardım fırından, böyle oldu;
tabi o tepsinin incirleri açıkta bırakacak kadar büyük olduğunu düşünecek tecrübem yok, siz biraz küçükçe bi şey kullanın, böyle şeylerle uğraşmayın. tadı pek iyi oldu, sütle her türlü yeniliyor.
tarifi oktay ustanın programında görmüştüm, sadece yağını az koydum oradakine göre.
teşekkürler, belki reçel az daha arttırılabilir ya da şeker.
YanıtlaSilSen kek de mi yapıyosun yahu. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun. :)
yapmaya çalışıyorum işte, bunun pişirme ayarını çok iyi tutturdum, öncekiler sert oluyolardı.
YanıtlaSilİncirli şeyleri sevmem ama güzel güzel, kekte de ilk kez görüyorum.
YanıtlaSilişte ben incirli şeyleri çok seviyorum.
YanıtlaSilişte sorun sende değil, bende.
YanıtlaSilTövbeler olsun
YanıtlaSil